Faktid Aardvarksi Kohta

{h1}

Aardvarks on sigade aafrika imetajaid, kes söövad sipelgate ja termiidid. Nad näevad välja nagu nad on valmistatud teiste loomade osadest.

Aardvarks on imetajad, mis näevad välja nagu nad on valmistatud teiste loomade osadest. Aardvarkil on pikk nina, mis lõpeb siga-sarnase nina, küüliku-sarnaste kõrvade ja sangaga sarnase saba. Kuid see ei ole tihedalt seotud ühegi loomaga.

Aardvarksit leidub kogu Sahara-taguses Aafrikas. Aardvarki nimi pärineb afrikaani / hollandi keelest ja tähendab National Geographic'i järgi "maa siga". Kuigi nad söövad sipelgaid - nii et nad on tehniliselt "pähikute sööjad" - aardvarks on Lõuna-Ameerikast pärit anteateride eraldi liigid.

Suurus

Aardvarks on umbes väikese siga. Tavaliselt nad kaaluvad 110-180 lbs. (50 kuni 82 kilogrammi). Vastavalt National Geographic andmetele on aardvarks pikkusega 43- 53 tolli (109-135 sentimeetrit) ja nende saba lisab veel pikkusele 21-26 tolli (53-66 cm).

Kui see keele kinni jääks, oleks aardvark palju pikem. Nende keel võib olla kuni 12 tolli (30,5 cm) pikk. Vastavalt Entsüklopeedia Britannicale on nende kõrvad ka väga pikad ja võivad kasvada kuni 9,5 tolli (24 cm) pikk.

Liikumisaktiveeritud kaamera pildistab aardvarki, kes otsib Serengeti toitu.

Liikumisaktiveeritud kaamera pildistab aardvarki, kes otsib Serengeti toitu.

Krediit: Sergio Bertazzo, materjalide osakond, London Imperial College, Wellcome Images

Elupaik

Aardvarks elab Sahara lõunaosas asuvates piirkondades paljudes erinevat tüüpi elupaikades, nagu rohumaad, savannid, vihmametsad, metsad ja paksud kogu Aafrikas.

Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) sõnul kipuvad nad vältima väga kivist maastikku, sest kivimid on raskesti kaevatavad. Vastavalt Entsüklopeedia Britannica andmetele elavad nad pikkusega 6,5 ​​kuni 42 jalga (2-13 meetrit) pikkustes harudes.

Harjumused

Aardvarks on üksikud loomad ja jõuavad vaid kokku. Nad on ka öösel, mis tähendab, et nad magavad päeva jooksul. See aitab neil päästa kuumust oma lahe ööd. Öösel veedavad nad oma närve või toidu leidmist. Loomade mitmekesisuse veebiaja andmetel võivad need katta igal õhtul vahemaad 2 kuni 5 kilomeetrit (1,2 kuni 3 miili).

Toitumine

Aardvarks kaevab toitu. Nad kaevavad ant ja termiitide küngasid ja pikkade keeltega libistavad vigu. Nad söövad peaaegu eranditult sipelgate ja termiidid, ehkki mõnikord täiendavad nad toidust teiste putukatega, nagu näiteks skarabeede munakollased. Riikliku geograafia järgi kaitseb aardvarki karm nahk neid oma toidukordade hammustuste eest ja nende ninasõõrmed sulguvad tolmu ja putukate eest.

Vastavalt Wildcreen Arkive'ile võivad nad igal ööl süüa kuni 50 000 putukat. Aardvarks neelab oma toidu tervelt, ilma närida. Selle asemel hakkab toit madala kõhuga lihaspinda.

IUCNi sõnul tarbivad nad harva juua vett ja saavad suurema osa oma niiskusest putukatest, keda nad söövad.

Järglased

Naiste aardvarksil on seitsme kuu rasedusaeg ja sünnib üks noor. Imikud nimetatakse vasikateks või beebidele. Cubs kaaluvad umbes 4,4 naela. (2 kg), kui nad on sündinud.

Beebid kasvavad väga kiiresti. Kolm kuud nad võõrutatakse ja kuus kuud on nad valmis oma emad lahkuma. 2-aastastel naistel ja meestel on seksuaalselt küps ja nad on valmis oma laste järeltulijaks.

Klassifikatsioon / taksonoomia

Siin on aardvarkside klassifikatsioon vastavalt integreeritud taksonoomilise infosüsteemi andmetele.

Kuningriik: Animalia
Alamkuningas: Bilateria
Infrapunad: Deuterostoomia
Phylum: Chordata
Subfülum: Vertebrata
Infrapuna: Gnathostomata
Ülaklass: Tetrapoda
Klass: Mammalia
Alaklass: Theria
Infrapunakollane: Eutheria
Telli: Tubulidentata
Perekond: Orycteropodidae
Sugu: Orykteropus
Liigid: Orycteropus afer

Tubulidentata järjekord on unikaalne, kuna see on ainus imetajate järjekord, kus on ainult üks elus esindaja. Orycteropodidae on ainus perekond järjekorras ja Orycteropus afer on ainus liik, vastavalt ADW-le.

Mõtlesin, et aardvarksid olid tihedalt seotud pangoliinide ja vindlitega. Kuid nüüd on üksmeelel see, et nende sarnasus on tingitud nende ühisest kohandumisest surnud sipelgate jaoks. Vastavalt ADW-le väidetakse, et aardvarksile lähimad elavad sugulased hõlmavad manateese ja elevanti.

Kaitse seisund

Aardvarks ei ole ohustatud ja need liigitatakse IUCN-i järgi kõige vähem murettekitavaks. Vaatamata sellele, et aardvarksade koguarv pole teada ja rahvastiku kasvu ja jahipidamise tõttu elanikkond tundub olevat paljudes Aafrika piirkondades vähenenud.

Muud faktid

Aardvarksit nimetatakse ka ant karudeks.

Aardvarksil on neli varba esijalgadel ja neli varba seljal jalal.

Vastavalt Aafrika Wildlife Foundationile on spetsialiseerunud kaevandajad, kes saavad 15 sekundiks kaevandada kuni 2 f (.6 m) aardvarki.

Lisaressursid

  • Aafrika Wildlife Foundation: Aardvarks
  • Etenduse serv: Aardvark
  • Lincoln Parki loomaaed: Aardvark
  • Ema looduse võrgustik: Aardvarks ja Anteaters


Video Täiendada: Why do PILOTS DUMP FUEL??? Explained by CAPTAIN JOE.




ET.WordsSideKick.com
Kõik Õigused Reserveeritud!
Mistahes Materjalide Reprodutseerimine Lubatud Ainult Prostanovkoy Aktiivne Link Saidile ET.WordsSideKick.com

© 2005–2019 ET.WordsSideKick.com