Faktid Babuonist

{h1}

Babüonaadid on maailma suurimad ahvid. Neil on iseloomulikud näod ja põkked.

Vaibud on mõni ahvimaailma kõige tuvastatavam. Neil on karvade kummaski pool oma nägu ja suured, karvade põhjad, mis võivad punast värvi muutuda. Neil vanade maailma ahvidel ei ole ka sabasid nagu mõni muu ahv, mis tähendab, et nad ei kasuta oma saba nagu kätt.

Suurus

According to National Geographic, baboonid on maailma suurimad ahvid. Peaehitusest paavianid kasvavad 20 kuni 34 tolli (60-86 sentimeetrit) ja nende sabad lisavad oma pikkusele veel 16 kuni 23 tolli (41 kuni 58 cm). Nad kaaluvad umbes sama palju kui inimese laps - 33-82 naela. (22 kuni 37 kilogrammi).

Elupaik

Babüoone leidub ainult väga konkreetses maailma piirkonnas: Aafrikas ja Araabias. Neli liigist, chacma, oliiv, kollane ja Guinea, elavad savannides. Teised elavad teistes poolkuivastes elupaikades, kuigi mõningaid paavoneid võib mõnikord leida troopilistest metsadest. Hamadryase paavian elab mäestikus mööda Punast meri.

Erinevalt teistest ahvidest jäävad paavianid enamuse ajast maha. Kuid nad magavad, söövad või hoiavad puude all.

Harjumused

Babüod on väga sotsiaalsed olendid. Paavianide rühmad nimetatakse vägedeks ja üksus võib sisaldada kümneid kuni sadu liikmeid. Vastavalt Aafrika eluslooduse föderatsioonile on suurimad väed kuni 300 liiget. Vargad peibutavad, magavad ja kaitsevad üksteist.

Ka noorte paavianid mängivad koos. Mängud hõlmavad maadlemist, viinamarjaistandustest ja jälitamist.

Tavaliselt sõidab juhtiv mees. Mehed määratakse enamasti vanuse ja suuruse järgi, kuid naised on enamasti järjestatud vastavalt sünnijärjekorrale.

Toitumine

Paavianid, kes on omnivoreid, söövad palju liha ja taimi. Paaviani dieedi tüüpilised toidud on rohud, puuviljad, seemned, juured, koor, närilised, linnud ja antelopede, lammaste ja teiste imetajate noored. Nad isegi söövad teisi ahve. Mõnikord panevad paabionid ise oma kahjurite, sööesid nende kodude läheduses asuvaid kultuure.

Naise paavian oma lapsega.

Naise paavian oma lapsega.

Krediit: CL Fitzpatrick, Duke'i ülikool

Järglased

Kui naise paavian on valmis matkima, siis muutub tema põhi paistetusena ja punaseks, kui meestele märgus. Alumine kasv on registreeritud nii palju kui 6,5 tolli (16,5 cm). [Seotud: Big Butts Can Lie: Bootylicious Baboons ei pruugi kõige viljakamad]

Pärast paaritamist on paavianne naine umbes kuus kuud kestnud rasedusaeg. Tavaliselt sünnitab naine ainult ühe järeltulija, kuigi kaksikud on registreeritud.

Baby baboone nimetatakse imikuteks. Imikud kaaluvad umbes 2 naela. (1 kg) sünnitades ja kleepides oma emale, sirutades tema rindkere karvkatte peale oma päeva. Nad ainult juua oma ema piima kuni nad hakkavad võõrutamist 3-5 kuud. Nagu imikutele, võib võõrutus olla pikk protsess, mis on täis tantrumsusi.

Pisut enne, kui paavian muutub kaheksaks aastaks, hakkab Amboseli Babooni uurimisprojekti kohaselt alustama alaealisteks ja kasvab iga kolme kuu järel ühe naela. Nad muutuvad küpseks umbes 6-8-aastased.

Mehed lahkuvad tavaliselt oma väetist, kui naised saavad täiskasvanuks. Mehed võtavad tihti teiste vägede juurde ja jätavad jälle oma elus palju kordi.

Vaibud võivad elada kuni 30 aastat looduses. Naine-paavianid võivad paljuneda isegi siis, kui nad saavad väga vanaks, erinevalt inimese emast.

Klassifikatsioon / taksonoomia

Siin on paavianide taksonoomia, vastavalt integreeritud taksonoomilise infosüsteemile:

Kuningriik: Animalia
Alamkuningas: Bilateria
Infrapunad: Deuterostoomia
Phylum: Chordata
Subfülum: Vertebrata
Infrapuna: Gnathostomata
Ülaklass: Tetrapoda
Klass: Mammalia
Alaklass: Theria
Infrapunakollane: Eutheria
Telli: Primaadid
Allhange: Haplorrini
Infrapuna: Simiiformes
Ülemassas: Cercopithecoidea
Perekond: Cercopithecidae
Alamperekond: Cercopithecinae
Hõim: Papionini
Sugu: Papio
Liigid:

  • Papio anubis (oliivi paavian)
  • Papio cynocephalus (kollane paavian)
  • Papio hamadryas (Hamadryase paavian)
  • Papio kindae (Kinda paavian)
  • Papio papio (Guinea paavian)
  • Papio ursinus (chacma paavian)

Ka Gelada baboonid on papioni hõimu liikmed, kuid nad on erinevas perekonnas. Nende teaduslik nimi on Theropithecus gelada.

Babuonide hooldus

Babuonide hooldus

Krediit: Pennsylvania Ülikool

Kaitse seisund

Paaviani peamised röövloomad on inimesed, geetarid ja leopardid. Rahvusvahelise Looduskaitseliidu ja loodusvarade ohustatud liikide punase nimekirja kohaselt ei ole paavianlikke liike ohustatud. Kõik need on loetletud vähimatki muret, välja arvatud üks.

Guinea paavian on loetletud lähiaastate ohus, sest arvatakse, et nad on viimase 30 aasta jooksul kaotanud 20-25 protsenti oma kodu ulatusest. Selline vahemikukaotus on tingitud oluliselt inimeste kasvatamisest ja jahipidamisest.

Muud faktid

Babuonid saavad rääkida, omamoodi. Neil on vähemalt kümme erinevat häälestust, mida nad suhtlemiseks kasutavad.

Inimesed ja paavianid on tihedalt seotud. Vastavalt Amboseli Babooni uurimisprojektile on neil geneetiline sarnasus 94 protsenti.

Gelada baboonidel on kolm erinevat tüüpi žaunist, mida nad suhelda kasutavad.

Lisaressursid

  • Loomade mitmekesisus Veeb: Gelada Baboon
  • Loomade mitmekesisus Veeb: Yellow Baboon
  • Amboseli Babuini uurimisprojekt


Video Täiendada: Do you need a job??? BEGIN WITH APPRENTICESHIP.




Uurimistöö


"Dagger Penises" Põhjustab Naise Vigade Varajast Surma

Miks Sigad Armastasid Muda?
Miks Sigad Armastasid Muda?

Teadusuudised


Laste Öised Õudused, Mis On Seotud Elu Tagajärgedega
Laste Öised Õudused, Mis On Seotud Elu Tagajärgedega

Kas Sa Oled Ohutu Välk, Kui See Pole Ärevus?
Kas Sa Oled Ohutu Välk, Kui See Pole Ärevus?

Mis On Paul Revere Midnight Ride Reaalne Ajalugu?
Mis On Paul Revere Midnight Ride Reaalne Ajalugu?

Makeup Makeover: Tõde Kosmeetikatoodetest
Makeup Makeover: Tõde Kosmeetikatoodetest

Geckos Kleepuv Saladus? Nad Hanguvad Toe Karvadega
Geckos Kleepuv Saladus? Nad Hanguvad Toe Karvadega


ET.WordsSideKick.com
Kõik Õigused Reserveeritud!
Mistahes Materjalide Reprodutseerimine Lubatud Ainult Prostanovkoy Aktiivne Link Saidile ET.WordsSideKick.com

© 2005–2019 ET.WordsSideKick.com