Faktid Ühise Looni Kohta

{h1}

Ühine loon on kõige levinum põhja-ameerika loon. Tema eristavat häält peetakse sageli suve varajaseks tunnuseks.

Loons on ujumine ja sukeldumislind. Neil on väga eristav keha: pikk ja madala asetusega sambakujuliste nokkide ja vere punaste silmadega. Lisaks nende ebaharilikele kehadele on neil imelik, kummituslik helistaja, kes mõeldavad varase suve iseloomulikku heli.

Harilikud loonid on Põhja-Ameerikas kõige levinumad ja tuntumad looniliigid. Siin on veel neli liiki: punakasroopiline loon, Vaikse ookeani lääneosa, Arktika lääne ja kollapalastaja. Animeeritud filmi "Finding Dory" tähemärgiks on piltlik ühine loon.

Kirjeldus

Loonos kõnnib maa peal; see on nii, nagu nad said oma nime, vastavalt National Geographic. Vastavalt Auduboni ühingu andmetele ei ole nad võimelised kõndima kergesti maal, sest nende jalad paiknevad kaugele nende kehade tagumikku. Kuid see positsioon annab neile ka võimas ujukite.

Loomade mitmekesisuse veebi (ADW) sõnul on ühised loonid suuremad kui teised looniliigid. Täiskasvanud on pikkusega 28 kuni 35 tolli (70 kuni 90 sentimeetrit), tiibadega 60 tolli (152 cm). Nende kaal on 3,5 kuni 17,6 naela. (1,6 kuni 8 kilogrammi).

Suvel täiskasvanutele on mustvalge kullatud tagasi. Nende peadeks on hõõguv must ja neil on Loon säilituskomitee andmetel silmapaistev valge "kaelakee". Talvel on looni sülg halli rindade, kõhu ja tiivate vooderdistega kõrgemal.

Elupaik

Loonid on rändavad. See tähendab, et nad elavad ühes kohas ja lendavad teise kohta tõugamiseks. Nad jäävad ka suurte veekogude lähedusse, ükskõik kus nad asuvad.

Gröönimaal, Islandil ja Põhja-Ameerikas asuvad metsaseinatud järvede ja suured tiigid levivad tihti. National Geographic arvates elavad nad talvel talvel Põhja-Ameerika, Islandi ja Euroopa Vaikse ookeani ja Atlandi ookeani ranniku lähedal.

Harjumused

Ühised loonsid ei ole sotsiaalsed linnud. Tavaliselt saate neid päeva jooksul ise leida. Öösel nad mõnikord kinni koos rühmade nimega kari kui nad magavad. Kui nad rändavad, lendavad nad tavaliselt üksi, kuigi mõned soovivad reisi ajal rühmitada.

Ühel viisil on loonsid sarnased lennukitega: nad vajavad starti. Ornitoloogia Cornelli labori andmetel loonid libisevad oma tiivad ja sõidavad umbes 30 meetrit üle vee pinna, et saavutada piisavalt kiirust lifti jaoks.

Muul viisil on loonid nagu allveelaevad: nad võivad sukelduda vee all. Tavalised loonid kulutavad palju aega, et oma peasid veest alla otsida, et otsida kalu, ja siis äkitselt pärast sukeldumist sukeldumist. Erinevalt teistest lindudest on loonadel kindlad luud. See muudab need sukeldumisel vähem ujuvamaks ja paremaks. Nad eemaldavad kiiresti õhku oma kopsudest ja lamendavad suled, et eemaldada nende lehes oma õhku, et nad saaksid sukelduda ja kiiresti ujuda.

Looni hüük

Loon säilituskomitee sõnul on teadlased kindlaks määranud neli erinevat kõnet, mida loonid kasutavad: tremolo, wail, yodel ja hoot. Neid häälteid kasutatakse kohtumisi ja territoriaalseid vaidlusi, paari ja järglaste vahelist suhtlemist ning karja liikmete seas ning signaali häiret vastavalt ADW-le.

Toitumine

Ühised loons on lihasööjad, mis tähendab, et nad söövad liha. Tüüpiliselt teevad ühised loonid kala ja vähki, krevetid ja peksid, mida nad oma kodu leiavad. Kui nad sukelduvad oma püütud saagi saamiseks, enamus sellest, mida nad püüavad, söötakse kohe, enne kui nad pinnale pääsevad.

Loonad tibud sõid sageli oma emade seljadele.

Loonad tibud sõid sageli oma emade seljadele.

Krediit: Brian Lasenby Shutterstock

Järglased

Loonid on monogamiidsed, vastavalt Cornelli laborile. Tavaliselt siduvad paari umbes viis aastat. Kui tavalised loonid jõuavad oma aretuspiirkonnani ja kaaslased, panid emased oma munad veekogudesse või madalas vees. Nest on tavaliselt ehitanud nii mees- kui ka naissoost kohapeal. Siis istuvad naised munadele 27-30 päeva, enne kui nad lüüakse.

Loomade säilituskomitee sõnul on hatchlingsid kaetud tumedate lehmarahadega ja neil on valged kõhupiirkonnad. Tibud mingil ajal sõidavad vanemate seljadele, tavaliselt seitsme kuni kümne päeva jooksul. Kuid nad saavad ujuda ja sukelduda vaid kaks kuni kolm päeva ja 12 nädala jooksul saavad nad ise lennata. Chicks saavad iseseisvaks, kui nad õpivad lennama, jättes oma vanemad. 2 kuni 3-aastaselt on noored piisavalt täiskasvanud.

Keegi ei tea täpselt, kui kaua looduslikult elavad tavalised loonid. Mõned, nagu loomade mitmekesisuse veebi, teatavad, et 9 aastat on nii kaua kui nad elavad, samas kui teised, nagu National Geographic, annavad aru 30 aastast.

Loon peab lendama oma tiivad ja veeretada, et saavutada piisavalt kiirust.

Loon peab lendama oma tiivad ja veeretada, et saavutada piisavalt kiirust.

Krediit: Elliotte Rusty Harold Shutterstock

Klassifikatsioon / taksonoomia

Siin on loonide liigitus integreeritud taksonoomilise infosüsteemi järgi:

Kuningriik: Animalia
Alamkuningas: Bilateria
Infrapunad: Deuterostoomia
Phylum: Chordata
Subfülum: Vertebrata
Infrapuna: Gnathostomata
Ülaklass: Tetrapoda
Klass: Aves
Telli: Gaviiformes
Perekond: Gaviidae
Sugu: Gavia
Liigid:

  • Gavia immer (tavaline loon)
  • Gavia stellata (punane kurgunud loon)
  • Gavia pacifica (Vaikse ookeani lõunaosa)
  • Gavia arctica (Arktika loon)
  • Gavia adamsii (kollane bilanss)

Kaitse seisund

Looduskaitseseaduse rahvusvaheline liit liigitab tavapärase looni kõige vähem murettekitavaks, mis tähendab, et see ei ole ohustatud ja ei ole ohustatud.

Kuid see võib muutuda. Vastavalt Auduboni Seltsi poolt loodud kliimamudelile võib 2080. aastaks üldine soojenemine globaalse soojenemise tõttu kaotada 56% oma praegusest suvevahemikust ja 75% tema praegusest talvist vahemikust. Vahemiku kaotus võib tähendada elanikkonna vähenemist, mis võib lõpuks kaasa tuua väljasuremise.

Kollabolline loon on punase nimekirja lähedal ähvardatud. Kuigi täpseid andmeid puuduvad, kahtlustatakse, et rahvastikud vähenevad kiiresti.

Muud faktid

Vastavalt National Geographic andmetele on inuitide hõim juriidiliselt kütitanud üle 4500 ühtse looni aastas. Need on ka Cree hõimkonna Kanada toiduallikas.

U.S. geoloogiauuring näitas, et 24-tunnise perioodi jooksul sõitis loon 670 miili (1078 kilomeetrit).

Lisaressursid

  • Auduboni kliimaaruanne: ühine loon
  • Looduskaitse: ühine loon
  • Loon säilitamise komitee


Video Täiendada: Can we eat to starve cancer? | William Li.




ET.WordsSideKick.com
Kõik Õigused Reserveeritud!
Mistahes Materjalide Reprodutseerimine Lubatud Ainult Prostanovkoy Aktiivne Link Saidile ET.WordsSideKick.com

© 2005–2019 ET.WordsSideKick.com