Faktid Otterite Kohta

{h1}

Otterid on sujuvamad, paksude karvadega ujukid leiduvad üle kogu maailma.

Pikad, klanitud, sujuvamad korpused ja kudedega jalad on saarlased ujukid. Neid leidub veeteedel igas mandril, välja arvatud Austraalia ja Antarktika. Neid näevad tihti selga ujuvad. Nende paksud karusnahad peidavad õhku ja muudavad need ujukaks. Kahjuks on karusnaha väga ihaldatud ja paljudes kohtades kütitud saarmasid peaaegu väljasuremisohus.

Suurus

Integreeritud taksonoomilise infosüsteemi (ITIS) andmetel on saareliikide seas seitse perekonda. Nad tulevad mitmes suuruses. Suurim saar on hiiglaslik saar. See kasvab 4,9-5,9 jalga (1,5 kuni 1,8 meetrit) pikk. Kuigi see on suurim, pole see kõige raskem. See eristamine läheb merepõhja. Isased kaaluvad kuni 90 naela. (41 kilogrammi).

Väikseim saar on Aasia väikesekõlblik saarm, mis kasvab kuni 2,9 jalga (90 sentimeetrit) pikk ja kuni 11 naelani. (5 kg), vastavalt San Diego loomaaiale.

Elupaik

Saakurid on leitud peaaegu kogu maailmast ja paljudest märgaladest elupaikadest, näiteks mageveekogudest, järvedest, ookeanidest, rannikualadest ja rabadest. Enamik saartel elab tihti - ehitatud teiste loomadega, nagu kobrad - mis on kaevatud maasse, kus on palju kanaleid ja kuiv sisemine kamber.

San Diego loomaaias leiab see, et merepõhi on harva kaldal. Mere saarad leiavad aset kahel alal: Venemaa ja Alaska Vaikse ookeani rannikul ning piki Kesk-California rannikut. Loomade mitmekesisuse veebi (ADW) sõnul elavad nad hiiglasliku pruunvetikas avamere-metsades. Nad söövad, puhavad ja peibutavad ennast veepinnal.

Hallo! Inglismaal jõe saar.

Hallo! Inglismaal jõe saar.

Krediit: U.K. Keskkonnaagentuur.

Harjumused

Otters on väga sotsiaalsed olendid. Vastavalt San Diego loomaaiale nimetatakse saarte rühma parviks. Nad on öösel ka öösel ja huntad.

Neile meeldib ka mängida. Nad tahavad sillutada mulde vette, maadelda, jälitada oma saba ja osaleda teistes lõbusates mängudes. Nad on ka väga uudishimulikud ja soovivad uurida uusi asju.

Otterid veedavad suure osa oma päevast hooldamisest. Nad puhastavad karusnaha, hammutades seda ja kriimustades seda kivide vastu või hõõrudes seda palkide või rohu tõttu. Neil on tegelikult kaks kihti karusnahku: tihe aluskiht, mis püüab õhku ja pikkade veekindlate karvade pealispinda.

Toitumine

Saakurid on kiskjalised, mis tähendab, et nad söövad liha. Vastavalt Wildlife Defenderi andmetele söövad mereveesaiad mitmesuguseid mereloomasid, sealhulgas räimed, rukki, sõrad, merikõrvits, krabisid, teod ja umbes 40 muud mereeliiki, mis moodustavad umbes 25 protsenti oma toidus iga päev. Jõesermid söövad enamasti konn, krabisid, jõevähi, kala ja molluskeid. Nad söövad ka väikseid imetajaid ja linde.

Järglased

Naissoost on kahe kuu pikkune rasedusaeg väiksematele liikidele ja viis kuud meritormide jaoks. Ta sünnitab ühe kuni viiest järglasest, tavaliselt on korraga sündinud ainult kaks last. Mere saarad on ainsad saared, mis sünnivad vees. Teised saarmad sünnivad tihti.

Otteri lapsi kutsutakse kutsikateks. Nad sündivad, kaaludes vaid 4,5 untsi (128 grammi) väiksemate liikide ja 5 naela kohta. (2,3 kg), vastavalt San Diego loomaaiale. Kutsikad on suletud silmad, mis avanevad ligikaudu ühe kuu vanused. 2 kuu pärast hakkavad poegad ujuma. [Fotod: orvunud otteri pup saab Chicperi akvaariumis hukatuna]

1. eluaastal jätavad poegad ema. 2-5-aastaseks saavad nad valmis oma poegade valmistamiseks. Otter elab umbes 12-aastasena looduses ja kauem vangistuses.

Koduse saar, Alaska, asuvad merevees idanema pruunvetikas.

Koduse saar, Alaska, asuvad merevees idanema pruunvetikas.

Krediit: Arthur Morris

Klassifikatsioon / taksonoomia

Siin on saareliikide klassifitseerimine vastavalt Integreeritud taksonoomilise teabe süsteemile (ITIS) ja Rahvusvahelisele Looduskaitse Liidule (IUCN):

Kuningriik: Animalia
Alamkuningas: Bilateria
Infrapunad: Deuterostoomia
Phylum: Chordata
Subfülum: Vertebrata
Infrapuna: Gnathostomata
Ülaklass: Tetrapoda
Klass: Mammalia
Alaklass: Theria
Infrapunakollane: Eutheria
Telli: Carnivora
Allhange: Caniformia
Perekond: Mustelidae
Alamperekond: Lutrinae
Põlvnikud ja liigid:

  • Aonyx capensis (Aafrika väikesekõlblik saar, sooline saar, Aafrika clawless toon)
  • Aonyx cinereus (Aasia väikesekõlblik saar)
  • Aonyx congicus (Kongo kabjalaba saar)
  • Enhydra lutris (meretransport)
  • Hydrictis maculicollis (punane sõra, täpiline kaelusetra)
  • Lontra canadensis (Põhja-Ameerika jõeõlu)
  • Lontra felina (meretransport)
  • Lontra longicaudis (Amazonase jõe saar, pikakarvaline saar, neotropiline jõekardra)
  • Lontra provocax (suur jõe saar, jõevits, lõunarannik)
  • Lutra lutra (Euroopa saar, Euraasia saar)
  • Lutra nippon (Jaapani saar) - vastavalt IUCN-ile võib-olla kustunud ja see ei pruugi olla eraldi liik
  • Lutra sumatrana (karvane ninajuha)
  • Lutrogale perspicillata (sileda kattega)
  • Pteronura brasiliensis (hiiglane saar)

Kaitse seisund

Vastavalt Rahvusvahelise Looduskaitseseaduse Konservatiivide Liidu sõnul on enamus saareliigid ohustatud, haavatavad või ohustatud. Kõigi saarte populatsioonid vähenevad, välja arvatud Põhja-Ameerika jõeõlu, mis on loetletud stabiilseks ja "vähemalt murettekitavaks" väljasuremise jaoks.

Ohustatud liigid; see tähendab, et nendega, kellel on lähitulevikus looduses väga suur väljasuremisoht, on hiiglaslik saar, kuldkastra, merekotter, Lõuna-Ameerika jõe-jõe ja jõe saar. IUCNi hinnangul on hinnanguliselt meri teetrid viimase 45 aasta jooksul langenud üle 50 protsendi.

Muud faktid

Merekarja karusnahk lõksus soe õhk hoiab neid sooja vette.

Kui saarad sukelduvad, pitsivad nad kõrvad ja nina.

Sõna "saar" pärineb vene inglise ja indoeuroopa juurteist, mida kasutatakse ka inglise keele sõna loomiseks veega.

Saartel on maailma kõige tihedam karusnaha. Vastavalt Wildlife kaitsjatele selgub, et see ulatub 250 000-st miljonist juurest ruutmeetri kohta.

Lisaressursid

  • National Geographic: mere saar
  • National Geographic: Põhja-Ameerika jõe otter
  • Otteri projekt


Video Täiendada: The Ocean is Way Deeper Than You Think.




ET.WordsSideKick.com
Kõik Õigused Reserveeritud!
Mistahes Materjalide Reprodutseerimine Lubatud Ainult Prostanovkoy Aktiivne Link Saidile ET.WordsSideKick.com

© 2005–2019 ET.WordsSideKick.com