Flamingo Faktid: Toit Keerleb Sulgede Roosa

{h1}

Flamingo on suured linnud, kellel on pikad kaelad, kleepuv jalad ja roosad või punased suled. Sulgede värvid pärinevad toidust leiduvatest pigmentidest.

Flamingosad on suured linnud, mida on võimalik tuvastada pikkade kaelarakkudega, kleepuv jalad ja roosad või punased suled. Flamingos kehastab öeldut "sa oled, mida sa sööd." Flamingo-sulgede roosad ja punakad värvid tulenevad vetikatest ja selgrootutest leitud pigmentide söömisest.

Kombineeritud taksonoomilise infosüsteemi (ITIS) andmetel on flamingo, Flamingo, Flamingo, Flamingo, Flamingo, Flamingo, Flamingo, Flamingo ja Flamingo (või Kariibi mere) flamingo.

Suurem flamingo on kõige kõrgem liik. See on 3,9-4,7 jalga (1,2-1,45 meetrit) ja kaalub kuni 7,7 lbs. (3,5 kilogrammi), vastavalt Sea World. Lühim liige on väiksem flamingo, mis on 2,6 jalga (80 cm) ja kaalub 5,5 naela. (2,5 kg). Flamingo tiivaulatus ulatub 37 tolli (95 cm) kuni 59 tolli (150 cm) vahele.

Väike flamingo (Phoeniconaias minor).

Krediit: © Mark Anderson

Elupaik

Ameerika flamingod elavad Lääne-Indias, Yucatánis, Lõuna-Ameerika põhjaosas ja Galapagose saartel. Tšiili, Andi ja Jamesi flamingod elavad Lõuna-Ameerikas ning suuremad ja väiksemad flamingod elavad Aafrikas. Suuremate flamingode võib leida ka Lähis-Idas ja Indias.

Flamingo on veepinnad, nii et nad elavad laguunides või järvedes. Need veekogud kalduvad olema soolased või leeliselised. Flamingosid ei ole üldjuhul migratsioonivabad, kuid muutused kliima- või veetasemes nende aretuspiirkondades viivad nad ümberpaigutamiseks, vastavalt Sea World'ile.

Toitumine

Vastavalt Sea Worldile on Flamingos süüa vastset, väikest putukat, sinist-rohelist ja punast vetikat, molluskeid, koorikloomi ja väikseid kalu. Nende kalduvus sööma nii taimestikku kui ka liha muudab need kõikikkaks.

Flamingos on roosa, sest nende vetikad on koormatud beetakaroteeni, orgaanilise kemikaaliga, mis sisaldab punakas-oranžat pigmenti. (Beeta karoteen esineb ka paljudes taimedes, aga eriti tomatites, spinatis, kõrvitsas, magusas kartulis ja loomulikult porgandites.) Molluskeid ja koorikloomi sisaldav flamingose ​​suupiste sisaldavad samalaadseid pigmenti pakkivaid karotenoide.

Karotinoidide sisaldus toidus on erinevates maailma paikades erinev, mistõttu on Ameerika flamingosid tavaliselt erepunased ja oranžid, samas kui Kesk-Kenyas asuvast Nakuru järvest kipuvad põuastest kannatused olema väiksemad.

Kui flamingo peaks lõpetama karotenoidide sisaldava toidu söömise, hakkavad uued suled kasvama palavamate varjunditega ja nende punased suled lõpuks sulguvad. Rullitud suled kaotavad oma roosaka tooni.

Mis flamingo sööb, sõltub sellest, millist tüüpi tammil on. Lesser, James ja Andeani flamingos on seda, mida nimetatakse sügavkülgeteks arveteks. Nad söövad enamasti vetikad. Suurte Tšiili ja Ameerika flamingos on madalas veekindlad vekslid, mis võimaldavad neil süüa putukaid, selgrootud ja väikseid kalu.

Et süüa, flamingod segunevad järve põhjaga oma jalgade ja pisitsiga, et oma sööki püüdma muda ja vette.

Harjumused

Flamingose ​​rühmi nimetatakse kolooniateks või linnukarjadeks. Koloon töötab koos, et kaitsta üksteist röövloomade eest ja hoolitseda noorte eest.

Usutakse, et meremeeste järgi on flamingod monogamiidsed. Kui nad mate, nad kipuvad jääma koos selle abikaasa. Kõik rühmad flamingosad ühinevad samal ajal, nii et kõik tibud luksuvad samal ajal. Paari teeb mustuse mändidest pesad, ja naine paneb ühe muna korraga, Smithsoni rahvusliku loomaaia andmetel.

Iga muna on natuke suurem kui suur kana muna, 3 kuni 3,5 tolli (78 kuni 90 millimeetrit) pikk ja 4 kuni 4,9 untsi (115 kuni 140 grammi). Muna võtab libiseks 27 kuni 31 päeva ja tekkiv tibi on ainult 2,5 kuni 3,2 untsi (73 kuni 90 g). Noored jõuavad küpsuseni vanuses 3 kuni 5 aastat.

Beebi flamingod on hallid või valged. Need muutuvad esimese paari aasta jooksul roosaks. Flamingos elab looduses 20 kuni 30 aastat või loomaaias kuni 50 aastat.

Selle kuu jooksul sündis Smithsoniani rahvuslikus loomaaias Washingtonis. Kaks imelist flamingo tibusid sündisid 100. ja 101. flamingo tibude loomaaias Bird House'is.

Selle kuu jooksul sündis Smithsoniani riiklikus loomaaias Washingtonis, D.C. kaks imelist flamingo tibu. Lapsed olid 100. ja 101. flamingo tibud loomaaias Bird House'is.
Kuna flamingo tibude eluviis on kõrgem, kui neid käsitsi kasvatatakse, siis on zookeepers praegu imikute tähelepanu. Smithsoniani ametnike sõnul saavad nad, kui nad on vanemad, liituda loomaaiast väljaspool olevate flamingodega. [Seotud galerii: Maailma väikelaste metsloomad]

Krediitkaardiga: Madelyn Duhon / Smithsoniani rahvuslik loomaaed

Selle kuu jooksul sündis Smithsoniani riiklikus loomaaias Washingtonis, D.C. kaks imelist flamingo tibu. Lapsed olid 100. ja 101. flamingo tibud loomaaias Bird House'is.
Kuna flamingo tibude eluviis on kõrgem, kui neid käsitsi kasvatatakse, siis on zookeepers praegu imikute tähelepanu. Smithsoniani ametnike sõnul saavad nad, kui nad on vanemad, liituda loomaaiast väljaspool olevate flamingodega. [Seotud galerii: Maailma väikelaste metsloomad]
Krediitkaardiga: Madelyn Duhon / Smithsoniani rahvuslik loomaaed

Klassifikatsioon / taksonoomia

ITISi kohaselt on flamingose ​​taksonoomia:

Kuningriik: Animalia
Phylum: Chordata
Klass: Aves
Telli: Phoenikopteriformes
Perekond: Phoenicopteridae
Sugukonnad: Phoeniconaias, Phoenicoparrus, Phoenicopterus
Liigid:

  • Phoeniconaias minor (Väike flamingo)
  • Phoenicoparrus andinus (Andi flamingo)
  • Phoenicoparrus jamesi (James flamingo või puna flamingo)
  • Phoenicopterus chilensis (Tšiili flamingo)
  • Phoenicopterus roseus (Greater flamingo)
  • Phoenicopterus ruber (Ameerika flamingo või Kariibi mere flamingo)

Kaitse seisund

Looduskaitseseaduse ohustatud liikide punase nimekirja kohaselt ei peeta flamingo liike ohtu kuju. Väiksemaid, Tšiili ja James'flamingoseid peetakse lähinähtudeks, kuna nende arv on IUCNi järgi väiksed või vähenevad.

Muud faktid

Fossiilsetel andmetel näitab, et flamingosarengu rühm on väga vana ja eksisteeris umbes 30 miljonit aastat tagasi, enne kui paljud teised linnuvajadused olid arenenud, vastavalt Sea World'ile.

Pole tõesti teada, miks flamingod kalduvad seisma ühe jalga, kuid on oletatud, et hoides oma jalad külma veega, aitab neil säilitada keha kuumust. Tundub, et see on ka nende jaoks mugavad puhkepaigad.

Kuigi arvatakse, et flamingod on troopilised linnud, võivad nad ka elada ja edeneda külmas keskkonnas, kui neil on juurdepääs rohkesti vett ja toitu.

Vastavalt Philadelphia loomaaiale on Ida-Aafrikas kokku kogutud rohkem kui 1 miljon flamingost, mis moodustab suurima tuntud karja.

Muud ressursid:

  • Smithsoni rahvuslik loomaaed: Flamingos
  • Sea World: noorte flamingode haudeja ja hooldus
  • National Geographic: Greater Flamingos


Video Täiendada: .




ET.WordsSideKick.com
Kõik Õigused Reserveeritud!
Mistahes Materjalide Reprodutseerimine Lubatud Ainult Prostanovkoy Aktiivne Link Saidile ET.WordsSideKick.com

© 2005–2019 ET.WordsSideKick.com