Hobune Faktid

{h1}

Hobused on kabiloomad - imetajad koos sõradega. Seal on rohkem kui 400 erinevat tõugu.

Hobused on kabiloomad - imetajad koos sõradega. Neil on ka pikad sabad, lühikesed juuksed, lihased torsod, pikad paksud kaelad ja piklikud pead. Kodustumise tõttu leitakse neid kogu maailmas.

Vastavalt Ameerika loodusloomuuseumile on hobused elanud Maal enam kui 50 miljonit aastat. Teadusliku Ameerika sõnul pärinesid esimesed hobused Põhja-Ameerikast ja levisid seejärel Aasiasse ja Euroopasse. Põhja-Ameerikast lahkunud hobused läksid välja umbes 10 000 aastat tagasi ja said uuesti eurooplaste koloniseerimisega.

Arvatakse, et Oklahoma Riikliku Ülikooli andmetel hobused olid esmakordselt kodustatud Aasias 3000-4000 B.C. Sel ajal kasutati hobuseid peamiselt piima ja liha jaoks. Lõpuks liitusid hobused veiste loomade transportimisega.

Suurus

Seal on üle 400 erineva hobuste tõu. Hobused võivad olla nii suured kui 69 tolli (175 sentimeetrit) sõjast kuni õla ja kaaluda kuni 2200 lbs. (998 kilogrammi). Ka väikesed hobused eksisteerivad. Väikseimad hobuste tõud võivad olla nii väikesed kui 30 tolli (76 sentimeetrit) sõjast kuni õla ja kaaluda vaid 120 naela. (54 kg), vastavalt National Geographic.

Elupaik

Hobuseid leidub peaaegu igas maailma riigis ja igas kontinendis, välja arvatud Antarktika. Näiteks on Abisissaniat Etioopias leidnud, Budyonny pärineb Venemaalt, Deliboz on pärit Gruusiasse ja Armeeniast, Egiptusest pärit Egiptusest ja Colorado Rangerbred pärineb Colorado tasandikult vastavalt Oklahoma Riiklikule Ülikoolile.

Harjumused

Hobused on väga sotsiaalsed loomad. Nad elavad rühmades, mida nimetatakse karjadena. Looduses elavad hobused karjades, mis koosnevad kolmest kuni 20 loomast ja mille juhivad küpsed isased, mida National Geographic arvates nimetatakse täkkiks. Ülejäänud karja koosnevad naised ja nende noored.

Toitumine

Hobused on taimtoidulised. See tähendab, et nad ainult söövad taimkatte. Tavaliselt söödavad hobused rohtu, kuid kodustatud hobused söödavad sageli klii, kaera, odra ja heina. Humane ühiskonna sõnul kannab hästi toidetud hobune päevas 1-2 protsenti oma koormusainest, näiteks rohust või heinast. Kodumaiste hobustega antakse ka lakkimiseks soola ja mineraalplokkide plokid. See on täiendada toitu, mida hobused oma toidust saavad.

Hobustel on ainult üks kõhu, erinevalt lehmadest ja see on väike. Et piisavalt toitu saada, peab hobune kogu päeva jooksul karjatama.

See tapeet näitab Assateague saarel Marylandis ja Virginia. The

See tapeet näitab Assateague saarel Marylandis ja Virginia. Assateague'i "looduslikud" hobused on tegelikult metsloomad, mis tähendab, et nad on koduloomade järeltulijad, kes on pöördunud loodusliku seisundi juurde.

Krediit: National Park Service

Järglased

Hobustel on sündinud umbes 11 kuud pärast rasedust. Mõned inimesed kutsuvad ekslikult hobuseid ponid. Tegelikult nimetatakse hobuse järglasi foals. Vastavalt Entsüklopeedia Britannicale on ponid täiskasvanud hobused, mis on lühemad kui 56 tolli (147 cm). Shetlandi ja Welshi hobused on tavalised poni tõugud.

Kobas suudab seista kohe pärast sündi ja saab täiskasvanuks 3-5 aasta vanuselt. 2-aastastel meestel on karjakoerad tõugu metssiga. Noored isased keelduvad koos karjaga, kuni nad leiavad naiste karja, mida nad võivad viia.

Klassifikatsioon / taksonoomia

Integreeritud taksonoomilise teabe süsteemi kohaselt on hobuse taksonoomia järgmine:

  • Kuningriik: Animalia
  • Subkuning: Bilateria
  • Infrapunasaag: deuterostoomia
  • Tüüp: Chordata
  • Subphylum: Vertebrata
  • Infrapuna: Gnathostomata
  • Superclass: Tetrapoda
  • Klass: Mammalia
  • Alaklass: Theria
  • Infraklass: Eutheria
  • Telli: Perissodaktyla
  • Perekond: hobuslased
  • Sugu: Equus
  • Liigid: Equus caballus

Kaitse seisund

Ainuke tõeline hobune on Przewalski hobune. See hobune rändas Manchuriast Hispaaniasse. Vastavalt San Diego loomaaedadele on Hiina, Mongoolia ja Kasahstani populatsioonid uuesti kasutusele võetud. Praegu on Przewalski hobune loetletud ohustatud liikide punase nimestiku kaitse rahvusvahelise liidu loodusõnnetuses. Kuid elanikkond kasvab. Lõppkokkuvõttes oli 2008. aastal ligikaudu 2000 Przewalski hobust elus.

Przewalski hobune (Equus ferus) on edulugu, mis parandab oma staatust kriitiliselt ohustatud kuni ohustatud. Algselt oli see 1996. aastal "Wild the wild" välja toodud, kuid tänu vangistuses kasvatamise programmile ja edukale taaskehtestamisprogrammile on IUCNi hinnangul hinnanguliselt üle 300 inimese.

Krediit: Patricia D Moehlman / IUCN

Muud faktid

Paljud inimesed arvavad, et mustangid on metsikud hobused, kuid nad on hobuste järeltulijad, mida nimetatakse Ibeeria hobusteks. Koduloomade hobuste järeltulijana on tehniliselt mustangid metsikud hobused, mitte looduslikud hobused.

Hobustel on neli kiirust, mida nimetatakse liikumiseks. Nad kõnnivad (aeglaselt), sõud (natuke kiiremini kui jalgsi), kobar (kiirem kui sõud) ja galop (hobuse kiireim käik).

Fääri saarte hobune asub Põhja-Atlandi Fääri saartel. See on üks vanimaid hobuste tõugusid. See tõug on väga haruldane, peaaegu kadunud.

Ungari sootike sai harilikuks spordijalatsi. Vastavalt Oklahoma Riiklikule Ülikoolile on neid kasutatud purjetamiseks, sündmuste toimumiseks, ürituste näitamiseks ja kombineeritud sõiduüritusteks.

Sõna Equus tuleneb vana Kreeka sõnasest, mis tähendab "kiirust" vastavalt Oklahoma Riiklikule Ülikoolile.

Lisaressursid

  • Ameerika loodusteaduste muuseum: hobune
  • Ameerika metsise hobuste kaitseorganisatsioon
  • Oklahoma State University: Loomade teaduskond


Video Täiendada: Evangeeliumi faktid.




ET.WordsSideKick.com
Kõik Õigused Reserveeritud!
Mistahes Materjalide Reprodutseerimine Lubatud Ainult Prostanovkoy Aktiivne Link Saidile ET.WordsSideKick.com

© 2005–2019 ET.WordsSideKick.com