Penguin Faktid: Liik Ja Elupaik

{h1}

Pingviinid on torpeedakujulised, lendu mitteelanud linnud, mis elavad maa lõunapoolsetes piirkondades.

Pingviinid on torpeedakujulised, lendu mitteelanud linnud, mis elavad Maa lõunapoolsetes piirkondades. Kuigi paljud näevad pingviinide arvates väikest mustvalget looma, on need linnud tegelikult erineva suurusega ja mõned on väga värvilised.

Näiteks harjatud pingviinid spordivad kollaseid sulgi krooniga. Oranž ja kollane udusust märk imperatori ja kuningas pingviinide kaela. Mis välja näeb erkkollane, kummardatud kulmud, mis kaunistavad mõne liigi peasid, näiteks Fiordlandi, kuningliku, Snaresi ja rockhopperi pingviinid. Makaroni pingviini nimi pärineb peas olevast kollastest sulgedest, mis sarnanevad sama nimega 18. sajandi mütsidele. Kergelt kollane mask katab silma ümbritseva kollapealse penguini nägu.

Adélie penguin Penguini saarel, mis moodustab osa Antarktika Lõuna Shetlandi saartest.

Adélie penguin Penguini saarel, mis moodustab osa Antarktika Lõuna Shetlandi saartest.

Krediit: Gemma Clucas

Integreeritud taksonoomilise infosüsteemi (ITIS) andmetel on 19 pingviini liiki. (Mõned eksperdid aga ütlevad, et idapoolne rockhopper on Lõuna-Rockhopperi alamliik.) [Galerii: 18 pingviini liigi fotod]

Väikseim pingviiniliik on väike (nn vähe sinine) pingviin. Need linnud kasvavad 10 kuni 12 tolli (25,4 kuni 30,48 sentimeetrit) pikk ja kaaluvad vaid 2 kuni 3 naelu. (0,90-1,36 kilogrammi). Suurim pingviin on keisri pingviin. Ta kasvab 36 kuni 44 tolli (91,44 kuni 111,76 cm) pikk ja kaalub 60-90 naela (27,21 kuni 40,82 kg).

Kust pingviinid elavad?

Vastavalt New England Aquarium'ile peetakse pügiveinide hulka, kes elavad kuni 80 protsenti oma elust ookeanis. Kõik pingviinid elavad lõunapoolkeral, kuigi on tavaline müüt, et nad kõik elavad Antarktikas. Tegelikult võib pingviine leida lõunapoolkeral igas mandril. Samuti on müüt, et pingviinid saavad elada ainult külmas kliimas. Näiteks Galapagose pingviin elab ekvaatoril olevate troopiliste saarte juures.

Mida pingviinid söövad?

Penguinid on kiskjalised; nad söövad ainult liha. Nende dieeti hulka kuuluvad krill (väikesed koorikloomad), kalmaar ja kala. Mõned pingviiniliigid võivad piirkonnas toiduga varustada suured mõlgid. Näiteks võib Adélie pingviinide (umbes 2370 000 paari) aretuspopulatsioon tarbida kuni 1,5 miljonit tonni (1,5 miljardit kg) krõli, 115 000 tonni (115 miljonit kg) kala ja 3500 tonni (3,5 miljonit kg) kala kalmaari igal aastal, vastavalt Sea World.

Kollakohaline pingviin on toiduga ettevalmistamisel väga ettevaatlik. Yellow-Eyed Penguin Trust arvates sukeldub see nii sügavalt kui 120 meetrit (kuni 393,70 jalga) kuni 200 korda päevas kalade otsimiseks.

Paaritamine ja beebipingviinid

Vastavalt U.S. geoloogiauuringule nimetatakse pingviinide rühma kolooniaks. Aretushooajal tulevad penguinid maale, et moodustada tohutuid kolooniaid, mida nimetatakse rookeries, vastavalt Sea World.

Enamik pingviine on monogamiidsed. See tähendab, et meeste ja naiste paarid on paaritamise hooaja jooksul üksteisega seotud. Paljudel juhtudel jäävad mehed ja naised enamasti oma elus üksteisega kokku. Näiteks on uuringud leitud, et sama partneriga uuesti paaritud pistikupingvistid on 82 protsenti ajast ja gentoo pingviinid taasühendanud 90 protsenti ajast.

Umbes 3-8 aastat vana pingviin on piisavalt täiskasvanud. Enamik liike kasvab kevadel ja suvel. Mees tavaliselt algab paaritusrituaali ja valib kena pesitsuskoha enne, kui naine läheneb.

Pärast paaritamist paneb emane keiser või kuningas penguin ühe muna. Kõik teised pingviinipuud on kaks muna. Kaks vanemat vahelduvalt hoiavad munad oma jalgade vahel pesu pesemiseks. Üks erand on keisri pingviin. Sellesse liiki kuuluv emane paneb munaraku meeste jalgadele, et hoida oma rasvaste voldid soojeneda, kui ta välja lülitub ja kütab mitu nädalat.

Kui penguin tibud on luku saamiseks valmis, kasutavad nad oma munadest purustamiseks oma nokasid. See protsess võib kesta kuni kolm päeva. Pärast tibude tekkimist hakkavad lapsevanemad kordamööda sööma oma järeltulijaid. Pingviini vanemad saavad tuvastada oma järglasi unikaalsete kõnede kaudu, mida tibi teeb.

Imperaatori pingviinid võivad migreeruda, et leida uusi pesitsusalasid.

Imperaatori pingviinid võivad migreeruda, et leida uusi pesitsusalasid.

Krediit: Michelle LaRue

Klassifikatsioon / taksonoomia

ITISi sõnul on pingviinide taksonoomia:

Kuningriik: Animalia
Alamkuningas: Bilateria
Infrapunad: Deuterostoomia
Phylum: Chordata
Subfülum: Vertebrata
Infrapuna: Gnathostomata
Ülaklass: Tetrapoda
Klass: Aves
Telli: Sphenisciformes
Perekond: Spheniscidae
Sugukonnad: Aptenodytes, Eudüübid, Eudüptool, Megadyptes, Pygoscelis ja Spheniscus
Liigid:

  • Aptenodytes forsteri (keisri pingviin)
  • Aptenodytes patagonicus (kuningas penguin)
  • Eudüpteerid chrysokoomi (lõunapoolse rokkhopperi penguin)
  • Eudyptes chrysolophus (makaroni pingviin)
  • Eudyptes filholi (Ida-rokkhopper penguin; mõni neist on Lõuna-Rockhopperi alamliik)
  • Eudyptes moseleyi (põhjapõhjalõhnaline pingviin)
  • Eudyptes pachyrhynchus (Fiordlandi pingviin)
  • Eudyptes robustus (Snares pingviin)
  • Eudyptes schlegeli (kuninglik penguin)
  • Eudyptes sclateri (püstine penguin)
  • Eudyptula alaealine (väike pingviin, mida kutsutakse ka väikeseks siniseks pingviiniks)
  • Megadyptes antipoodid (kollasekoeline penguin)
  • Pygoscelis adeliae (Adélie penguin)
  • Pygoscelis antarcticus (chinstrap pingviin)
  • Pygoscelis papua (gentoo pingviin)
  • Spheniscus demersus (jackass pingviin, mida nimetatakse ka Aafrika pingviiniks)
  • Spheniscus humboldti (Humboldti pingviin)
  • Spheniscus magellanicus (Magellanic penguin)
  • Spheniscus mendiculus (Galapagose penguin)

Kaitse seisund

Rahvusvahelise Looduskaitseliidu ohustatud liikide punase nimekirja kohaselt on neli pingviiniliiki ohustatud: põhjapoolsed kärnkonnad, püstkülikukujulised, kollakaspruunid, püstjakad ja Galapagose pingviinid. Enamik teistest pingviiniviirustest on loetletud ohustatud või ohustatud.

Muud faktid

Kinstrapi pingviinil on musta triip, mis kulgeb pea ühelt küljelt teisele. See riba näeb välja nagu chinstrap.

Kuju kõik pingviinid muudavad need aerodünaamilised. See on täiuslik kuju, mida saab ujuda vee abil.

Enamikul lindudel on õõneskehasid. Pingviinid ei tee seda. Nende raskemad kondid neutraliseerivad lindude looduslikku ujuvust, muutes need väga hõlpsaks ujukiteks. Vastavalt Maailma Loodusfondile võivad pingviinid ujuda kuni 15 miili tunnis (24,14 km / h).

Rockhoppers ei libise oma kõhud nagu teised pingviinid. Selle asemel hakkavad nad kipuvad rocki liikuma, et liikuda kiiresti maa peale.

Lisaressursid

  • New England Aquarium: Penguins - õpetaja juhend
  • Kollakaspruunist pingviinipuudus: kollakaspruunist pingviinifaktid
  • Sea World: Penguin Guide
  • Penguin Science
  • Wildlife Conservation Society: Magellanic Penguin


Video Täiendada: Animal Behavior - CrashCourse Biology #25.




Uurimistöö


Loomad On Moraalsed Olendid, Väidab Teadlane
Loomad On Moraalsed Olendid, Väidab Teadlane

Loomade Sugu: Kuidas Lööbed Teevad
Loomade Sugu: Kuidas Lööbed Teevad

Teadusuudised


Tundra Põõsad Pöörake Puukidesse Kui Arktilisi Kõdiseid
Tundra Põõsad Pöörake Puukidesse Kui Arktilisi Kõdiseid

Varjatud Mälestusmärgid Näitavad, Et Stonehenge Ei Ole Üksi
Varjatud Mälestusmärgid Näitavad, Et Stonehenge Ei Ole Üksi

Kuidas Mõni Kokkupuude Ebolaga Võib Põhjustada Immuunsust
Kuidas Mõni Kokkupuude Ebolaga Võib Põhjustada Immuunsust

Kosmosepiraadid Võtavad Ettevaatust: See
Kosmosepiraadid Võtavad Ettevaatust: See "Kolju Ja Kirstu Neumud" On Täis Gaasi- Ja Beebitähte

Siin On, Kuidas Raha Võiks Tegelikult Õnne Osta
Siin On, Kuidas Raha Võiks Tegelikult Õnne Osta


ET.WordsSideKick.com
Kõik Õigused Reserveeritud!
Mistahes Materjalide Reprodutseerimine Lubatud Ainult Prostanovkoy Aktiivne Link Saidile ET.WordsSideKick.com

© 2005–2019 ET.WordsSideKick.com